Els oïents del programa ""No Estamos Locos" de la desconexió valenciana de la Cadena SER, han pogut escoltar un nou episodi de censura a la música en valencià. A mitjan matí, els presentadors del programa han anunciat una acció per a que a la megafonia de l'Ajuntament durant els minuts previs a la tradicional mascletà de les 2 del migdia, sonarà alguna altra cosa diferent a Vicente Ramirez i Francisco, cantants casualment afins al Partit Popular, possant com a exemple la coneguda cançò d'Al Tall "Tio Canya".
L'acció consistia en entregar als responsables de la megafonia un CD recopilatori amb música en valencià, amb entre d'altres, Al Tall, Obrint Pas, Miquel Gil, L'Ham de Foc... Una vegada entregat aquest CD per part de la corresponsal de la SER encarregada en retransmetre tots els dies la mascletà, en la seu crònica habitual, quan faltaven 5 minuts de les 2 del migdia, ha relatat com l'Ajuntament governat per Rita Barberà ha decidit censurar la música en valencià i continuar amb la música dels seus cantants afins.
Minuts més tard en l'informatiu "Hora 14" desconnexió territorial, la SER ha tornat a explicar aquest fet i ha mostrat el malestar de l'oposició a l'Ajuntament, PSPV-PSOE i EUPV, perquè a la megafonia no sone música en valencià.
Fa uns dies el Bloc JoveBloc Jove ja va iniciar una campanya per tal de demanar que a les mascletaes sonara música en valencià, ara aquest programa de la Cadena SER també s'ha sumat a aquesta iniciativa, segons afirmen, per petició popular.
Per últim, cap destacar, que els presentadors del programa "No Estamos Locos", han asegurat que continuaran entregant discos de música en valencià a l'Ajuntament de València fins que aconsegueixequen que sone a la megafonia de les mascletaes.

De L'Avanç