La sentència del Tribunal Suprem que obliga a la Generalitat Valenciana a reconèixer els certificats de català que emeten les comunitats de Catalunya i Balears ha deixat en evidència el Govern valencià.

La sentència del Suprem es basa en els estatuts de les universitats valencianes, els quals reconixen la denominació de “català”; en l’Academia Española de la Lengua, la qual definix el valencià com una “variedad del catalán”, i en un dictamen de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, creada per el mateix govern del PP de la Comunitat Valenciana, emès el 9 de febrer de 2005, que reconix la unitat lingüística.
Alejandro Font de Mora, conseller de Cultura i Educació valencià, però, ja ha anunciat que la Generalitat Valenciana “estudia recórrer contra la sentència del Tribunal Suprem sobre la convalidació de títols de valencià”.

De L'Avanç